Pet izvanrednih hobija za sagorevanje u uvali

Pet izvanrednih hobija za sagorevanje u uvali

iz stand-up komedije do pletenja medvjeda, neki liječnici imaju jedinstvene načine da se odmotaju iz svakodnevnog stresa i zadrže podmetajuću prijetnju izgaranja, koja visi preko medicinske struke, u zaljevu.

Stope izgaranja među liječnicima u Sjedinjenim Državama su u svakom vremenu visoki. U stvari, nivoi izgaranja među ljekarima znatno je veći nego u općoj populaciji.

Zadovoljstvo sa balansom radnog života također je na padu.

U Velikoj Britaniji, nedavno istraživanje British Medicinskom asocijacije otkrilo je da više od polovine opće prakse (GP) – u.K. ekvivalent porodičnih ljekara – žive s stresom i da je 1 u 10 bilo potrebno vrijeme s posla zbog toga u prošloj godini.

Nedavna istraživanja ispitala je uspješne strategije za rješavanje izgaranja i na radnom mjestu i u samoodržavanju ljekara.

Kako ljekari provode svoje vrijeme nakon posla i koje bi im aktivnosti mogle pomoći da se nose sa zahtjevima medicinske struke? Medicinske vesti danas su razgovarale sa pet zdravstvenih radnika kako bi saznali za svoje nekonvencionalne hobije.

Sviranje žica

za doktora Michaela Choa, lekara plućne i kritične njege iz Bostona, MA, igrajući violinu i violu kao deo simfonijskog orkestra sa Dugim drvo (LSO ) nešto je o kome je opisao kao “ogroman de-stresor”.

Muzika igra veliku ulogu u životu dr. Choa. Student violine od 5 godina, dodao je violu svom repertoaru od 20. godine. Dr. Cho se pridružio LSO-u 2003. godine.

Dr. Cho rekao je da je dio orkestra sjajan Terapija.

“Moj rad može biti vrlo stresan i divno je biti u mogućnosti da se sastanete sa mojim kolegama i napravite muziku. Mogu se spustiti na nešto drugo što je potpuno drugačije “, dr. Cho objasniti MNT-u.

Mešarska lijeka i komedije

Pokušajte ne pitati ljekaru za hitne medicine u SAD-u i stand-up komičarski Ed Patrick i njegovu ljubav prema komediji. Jednostavno nije mogao.

“Volim raditi lijek i ja volim stand-up i komedije”, rekao je dr. Patrick rekao. “Nisam mogao da zamislim da radim bez drugog. Komedija pomaže da stvari ugleda u perspektivu. ”

Nekih dana je objasnio, on bi mogao imati izazovan dan u bolnici, ali veliku svirku iste noći. “Skoro postaje puštanje. Jedno zaista dopunjava drugu “, rekao je.

rutina dr Patricka prepuna je anegdota o svojim iskustvima kao mlađim ljekarom. “Stavite u toliko različitih situacija u medicini, a mi nađem puno stvari o kojima pričam dolazim iz istraživanja svojih osjećaja i reakcija na njih. Naravno, pokušavam i to učiniti smiješnim! ”

Dr. Patrick trenutno izvodi preko U.K.

pletenje teddies i žetvu jagoda

za GP Dr. Kate Baker, koji radi u Cardiffu, U.K., Rad nikad nije bila tako zauzeta.

Ona je partner u svojoj medicinskoj praksi i trenutno radi sa zdravstvenim odborom na novom razvoju zdravlja. Takođe je uključena u lokalni medicinski odbor.

“Kada sjedite u večernjim satima”, rekao nam je dr. Baker, “općenito pletenem teddiju za posebne prijatelje i porodicu.”

“Pored toga”, rekla je: “Moje vikende su trošeno radeći na našoj dodjeli [voće i povrtnjak] i šetajući našom […] štene. Pruža pravog bijega iz mog zaposlenog profesionalnog života. ”

Dr. Baker je uživao u kreativnoj jer je bila dijete i dodala je da je prekrivač zakrpa stvorio kad je imala 18 godina na njenoj rezervnoj sobi.

TEDITING diatea cijena u ljekarni TEDDIES je nešto neobičan način da se odmota, a ona je objasnila da je to bio rođendanski poklon od njene majke – knjigu o meddy pletenu – to je bio katalizator za pronalaženje ove utičnice. “Uživam u tome što ih čini toliko”, rekao je doktor Baker.

Kao neko ko je odrastao na selu, na otvorenom na otvorenom da je ponuda za alot u porodici samo tonik za dr. Baker.

Alotment je nedavno imao svoju prvu žetvu jagoda, krastavca, graška i rotkvice. “Osjećam se kao da sam bio na odmoru kad imam vremena da se odmorim među sve što raste”, objasnila je ona.

‘Osjećao sam se primoran da bih slikao’

Koja je prva riječ koja vam ulazi u glavu kada razmišljate o slikanju? Ako je “opuštajući”, dr. Jeffrey E. Brown ima vijesti za vas.

“Postoji mit koji okružuje slikanje”, rekao je porodični praktičar iz Kalifornije “, da mora biti tako opuštajući.”

“Lično”, nastavio je: “Radim se nakon što sam napravio bezbroj odluka o kompoziciji, ravnoteži, boji i značenju.”

“Osjećam se iscrpljeno, ali zadovoljan kraj procesa!”

Dr. Brown interes za slikanje razvio se kroz njegovu ljubav prema prikupljanju čl. “Nakon što sam proveo toliko vremena sa umjetnicima, [u] galerijama i muzejima, upravo sam se osjećao primopredajem da počnem da slikam”, rekao je.

“Neke uljne slike izazivaju snažne osjećaje zadovoljstva u meni, kako za prikupljanje i slikanje. Sretan sam što nastavim voziti val! ”

‘Pisanje nudi specifičnu vrstu reljefnog stresa’

dr. Rebecca MacDonell-Yilmaz je pedijatar i hospicija i palijativna medicina u bodskom otoku u Providenceu.

“Oduvijek sam volio pisati i biti pisac zapravo moj prvi gol za karijeru”, rekao je dr. MacDonell-Yilmaz.

Doktor MacDonell-Yilmaz je ušao u poeziju putem lokalne grupe za pisanje poezije i ubrzo je ustanovila da je zakarena. “Jednom sam osjetio nalet reljefa koji potiču na stranicu”, ona objasnio “, znao sam da neću prestati pisati.”

“Pisanje eseja i poezije nude određenu vrstu olakšica za stres u tome što često pišem o stvarima koje sam naišao ili se borio na poslu. Na kraju dobijam ne samo korist od uvođenja vremena za kreativnost, već i priliku za obradu vrlo izazovnih ili emocionalnih situacija vezanih za moj rad. ”

dr. Rebecca MacDonell-Yilmaz

Pronalazak vlastite utičnice

Pronalaženje kreativne aktivnosti koje uživate mogu imati prednosti izvan pružanja prijeko potrebnih stresnih olakšica; To bi vam moglo učiniti i boljim zdravstvenim radnikom. To je prema istraživanju psihologa na državnom univerzitetu San Francisko u Kaliforniji.

Dobijanje kreativnog – da li je to putem umjetnosti, zanata ili izlaska u velike vani – ne samo da vam ne mogu pomoći da se odmorite, već bi mogao da pruži i efikasan način upravljanja stresom i oporaviti se od Zahtevi vašeg profesionalnog života.

Početak nove godine možda će biti dobar trenutak za ponovno pokretanje starih hobija ili za početak nečeg novog i jedinstvenog za vas.

  • mentalno zdravlje
  • Medicinski studenti / obuka
  • Primarna njega

Contents

Shopping Cart